Symptom mengandung



Assalamualaikum..


Memang kalau time-time mengandung ada symptom-symptom cepat rindukan mak ayah dekat rumah eh....

ermm...........
rindu mak ayah.....


 

Betul-betul mustajab


Assalamualaikum. Hye. 

Rasanya dah nak masuk berapa bulan dah Irine guna dan amalkan losyen mustajab. hehe. Losyen yang banyak bantu Irine sebelum dan semasa mengandung. Dan lepas ni pulak akan guna selepas bersalin pulak. Setiap malam Irine akan make sure guna losyen pati halia mustajab untuk disapu pada bahagian2 tertentu macam kaki, sendi dan otot. Tu yang boleh mengurangkan sakit2 dan lenguh sepanjang seharian pergi dan ulang alik dari kelas.


Bila dah hari-hari dan tiap-tiap malam guna losyen, memang kering laa botol losyen ni. Habis dah botol pertama, terus sambung botol losyen kedua pulak :) Paling Irine suka ialah haruman Rose dan Haruman Delima. Dua-dua jenis haruman ni yang Irine selalu guna dan bawak pegi kelas sekali. 

Ramai jugak yang share pada Irine yang after review product ni. Semua cakap besttt! Dan korang yang belum cuba patutt beli dan try jugak!



  








 

Thanks sangat yang share pada Irine. Eh kejap, Irine tak jual tauuu losyen mustajab ni. hehe. Sebab ada yang ingat Irine jual :P Kalau ada sesiapa nak beli or nak tau details tentang losyen mustajab ni, boleh tengok dekat sini.

LIKE Facebook Page : DUNIA HERBS  
Dunia Herbs Website : http://duniaherbs.com.my/dhv2/

 Worth it kalau beli losyen ni sebab kalau yang jenis ada haruman ni cuma Rm 24 bg semenanjung and Rm27 untuk Sabah dan Sarawak. Satu botol tu kalau korang guna tiap2 hari macam Irine boleh tahan dalam 2 bulan lebih. Kalau guna jarang-jarang, boleh tahan berbulan-bulan. jimat! :)

 Ok tu jelah untuk malam ni :)


Bye, Assalamualaikum..




Pureen Warehouse Sale


Assalamualaikum.  

Saje nak berkongsi cerita sikit arini tentang Pureen Warehouse Sale yang Irine pegi Sabtu lepas. 
Golongan mak-mak mungkin lebih tau laa pasal brand Pureen ni. 

Sebelum ni rajin pegi usha-usha barang-barang keperluan baby dekat Ekpo je. Contoh macam Ekspo dekat Mid Valley 2 minggu lepas. Tapi, bila kawan cakap Pureen ada buat stock clearance promotion hujung bulan ni, terus rasa berminat nak pegi. Harga Ekspo dengan harga warehouse macam ni selalunye tak sama. Warehouse lagi murah. Sebelum ni tak penah pegi pon, tak tau apa-apa maklumat langsung pasal ni. Apa yang best sangat Pureen Warehouse ni? best sebab baju-baju baby sangat murah! Korang boleh dapat baju-baju baby serendah Rm1-Rm3 (tapi harga ni sape yang cepat dtg, dia dapatlah dulu). Takpun kalau dah habis harga yg murah tu, yang banyak tinggal baju yang harga dalam Rm8-Rm12.  Kira ok la kot harga. Barang-barang toiletries baby pun murah.Macam-macam ada.

Seminggu sebelum nak pegi sini, dah siap cakap awal-awal dengan husband. Kena plan siap2, takut dia malas nak layan.hehe. Dan malam sebelum nak pegi ingatkan lagi dekat husband pagi Sabtu kena bangun awal sebab nak gerak awal sikit. 



Bukak pukul 10 a.m sampai 6 p.m
Sebelum nak pegi sini, try jugak google dekat internet baca blog orang tentang review Pureen tahun-tahun lepas punya. Memang dalam blog ramai yang cakap kalau ada Pureen buat clearance macam ni memang sesak sangat.  So, siap-siapkan diri bila nak pegi kena extra hati-hati takut orang langgar perut.


Pureen ni buat dekat Summit Company, area PJ. Sampai sini pukul 9.45 pagi, parking dah susah nak carik, ditambahkan lagi sesak dengan para peniaga mengambil kesempatan jual-jual makanan dekat tepi2 jalan dan luar kilang ni. Agaknye diorang pon dah tahu tiap2 tahun memang ada buat dekat sini. Husband suruh turun dulu tunggu depan gate, dia pegi cari parking. Tapi, Irine bukan tunggu pun.haha. Ingatkan gate tak bukak lagi sebab cakap bukak kul 10am. Rupa-rupanya ada yang cakap pukul 9.30 pagi gate dah bukak T_T


Boleh nampak betapa ramainya dah beratur dekat luar gate time ni? perrghhhh..macam-macam jenis ragam manusia boleh jumpa dekat sini. Yang Irine geramnya yang para suami yang main tolak-tolak dan langgar-langgar perempuan yg tengah mengandung. Kesian kot. 


Masuk-masuk je dalam Pureen ni, terus gunakan plan strategi .haha. Ok mungkin lepas2 ni ada antara korang yang nak pegi Pureen Warehouse ni, please ikut tips dan strategi macam Irine guna ni :-
  • Bila masuk je, korang akan jumpa bahagian toiletries dulu. Time-time macam ni la mata korang akan dikaburi dengan pelbagai jenis barang keperluan baby. Rambang mata sangat. Tapi, please! Jangan terpedaya dulu.haha (dah macam tips apa je rasa). Korang terusss je jalan masuk menghala ke bahagian baju baby dekat belakang kilang ni (ada 2 bahagian). Korang kena pantas sikit la jalan, tapi toksahlah sampai berlari. Lagi2 yang pregnant. Tips ni boleh menjimatkan masa korang dan korang boleh grab baju2 baby dengan cepat and byk pilihan.

Ada macam2 dekat sini. Detergent baby, body wash baby, pampers ada, botol susu, wipes, and lain2 keperluan baby.Murah2 la jugak~ Sesuai and berbaloi kalau beli borong. Detergent baby botol besar tu harga Rm17. Kalau beli dekat Ekspo Rm22. kalau dekat luar dalam Rm26-27 macam tu. 



Bila dah sampai bahagian baju baby, korang jangan terperanjat beruklah. Sebab memang teruk suasana dekat dalam ni.Lagi2 bahagian baju. Sumpah korang akan rasa "Errr..Ya Allah, tempat apekah ini". Irine jalan sorang2 kat bahagian ni, suami tgh carik parking. Korang akan jumpa pelbagai jenis ragam manusia, lagi-lagi golongan mak-mak. Bukan nak memburukkan, tapi sekadar nak bagi pandangan dan komen sepanjang Irine kat sana, Irine dapat lihat ramai golongan mak-mak yang terlalu terdesak nak beli baju sampaikan hilang adab-adab. Main tolak-tolak jangan ceritalah. Irine jalan dekat tengah-tengah alam manusia, dapat rasakan macam dalam "ombak laut". Terhuyung-hayang badan Irine ke kiri dan ke kanan. Nasib baik sorokkan perut dengan halang handbag. 

Lagi satu, Irine rasa suasana dekat sana sangat teruk sebab bila pekerja2 Pureen bawak masuk stok baju dalam kotak nak letak dalam rak, semua golongan mak-mak ni macam dirasuk watak "histeria". Menyeramkan. Irine masa tu ada dekat bahagian tepi sebab nak selamatkan diri. Tiba-tiba dengar bunyik orang perempuan ramai dok menjerit bising2. Terus pandang nak tengok ape jadi dan rupa-rupanya, adegan rebut-merebut baju-baju baby. Apa yang Irine boleh gambarkan time tu macam suasana nak bagi ikan pirana makan. huhu. Sekali zappppppp, tangan-tangan dok berebut. tak sampai beberapa saat.  Pelik jugaklah situasi ni, maybe pekerja2 Pureen pon dah faham dan lali sangat dengan perangai macam ni tiap2 tahun. Sampaikan Irine terdengar ada para suami yang tengah tunggu isteri masing2 tengah pilih2 baju sempat cakap "time-time macamni laa kita boleh tengok watak bini-biniku gangster". haha, Irine tergelak time ni.

Boleh tengok suasana dekat sana dalam video ni : https://www.facebook.com/photo.php?v=10151475792709213

Ramai yang berebut baju, dapat je baju terus masuk segenggam baju dalam bag plastik. Diorang just amik random macam tu dulu sebab takut habis, then bila dah setel, diorang semua akan berkumpul dan berkemah dekat tepi2 jalan dok asingkan baju mana yang lawa dan akan letak semula sesuka hati baju yang taknak bersepah2. Tinggalkan macam tu je. Time-time macam ni laa mana yang tak dapat beli baju, diorang akan kutip and tengok mana yang berkenan di hati.

Gambar ni Irine amik dekat google, Pureen tahun lepas kot.
Masing-masing berkemah tepi2 jalan nak asingkan baju2. huhuhu..


Bahagian baju. Ada banyak lagi bahagian. Tapi semua gambar2 ni Irine amik dekat Fb Pureen. 
So far, apa yang irine boleh review dekat sini, datang sini memang murah2. Tapi, jangan sampai tunjukkan perangai2 yang tak berapa nice, orang tengok malu. huhu. Bukan niat nak memalukan, tapi mungkin pandangan sebagai seorang perempuan jugak. Lagi2 semua yang datang sini semua yg dah jadi mak2. Masing2 boleh fikir. 

Kalau tak berebut-rebut pun x pe, buat macam biasa. Seriusly, irine dekat sini jalan slow sangat, bila dah sampai rak, just carik2 dan tarik2 baju gitu je untuk carik size.. Hasilnya? Dapatlah jugak 1 plastik besar baju2 baby. Adala dalam 20 helai jugak. At least, dapat jugak kan? :) Semua yang Irine beli banyak2 kat sini semuanya baju size besar-besar. 6-12 bulan ke atas pon ada. Beli siap2 and baby kan cepat besar. Boleh la buat baju basahan dok rumah nanti. 

Okla jugak beli kat sini dapat banyak baju and sempat grab 2 botol detergent baby. Itupun sebab sempat hulurkan tangan kaut siap2 masa nak menghala ke bahagian baju. Ingat lepas bayar baju, nak sambung beli barang2 toiletries. Dah amik dah, tapi letak balik sebab orang beratur kat cashier panjang sangat. Takpelah, beli lain kali and dekat luar je nanti :) Datang pukul 9.45 pagi, setel bayar 10.30am.

Hari kedua Pureen dah lengang sikit orang cakap.tapi x tau lah byk lagi pilihan or tak. 
Ok tu jelah review untuk pureen ni :)
Bye, Assalamualaikum.















Setel sesi mendobi baju-baju baby


Assalamualaikum..

Selamat hari Ahad. hehe. Plan minggu ni penuh dan terisi la jugak dengan banyak aktiviti.  1st, semalam hari Sabtu pagi-pagi buta dah siap-siap nak pegi Pureen Warehouse Sale. Haaa yang tu next entry je lah cerita. 2nd, hari Ahad hari ni sebenarnya dah plan siap-siap daripada hari tu nak start mendobi baju-baju baby. Yelah, lagi berapa minggu je lagi takut tak sempat nak cuci baju baby. Mana tau ditakdirkan baby nak keluar awal, tapi harap-harapnya baby keluar seperti yang ditetapkan la :-) Lagipun, kalau ditangguh-tangguhkan,mesti lagi pemalas nak buat sebab perut dah beso. 

Emm, hari ni je setelkan dulu baju-baju baby, sarung tangan dan sarung kaki baby, dan barut. Total semua ada 2 baldi dan 1 satu bathtub baby (pinjam kejap tempat mandi baby..hihi). Asingkan siap-siap baju color putih dan berwarna. Takut kang tak pasal-pasal turun pulak color. 

Mitten and booties banyak jugak beli siap-siap.Lagipun, mak cakap yang tu penting, kene beli banyak nanti baby sejuk. Ada la dalam 15 helai kesemuanya (10 helai pun dah cukup sebenarnya, boleh pakai ulang2,tapi terover beli pulak..wuu). Barut pulak Irine tempah online je. Beli yang bercorak-corak sikit.hehe. Ada corak bunga, corak kucing, corak dinosour and lain2. Comel la jugak. Taktau pon sebenarnye ape function barut ni, ingat taknak beli. Pastu kena marah sebab benda alah tu pon keperluan jugak untuk elakkan baby kembung, at least kena ada 5-10 helai barut. So, Irine tempah je 10 helai terus.huhu. Mak datang rumah, tunjuk dekat mak barut yg baru beli tu, pastu mak cakap "mak dulu time lahirkan korang takdepun nak beli barut-barut bercorak ni, sekarang ni macam2 ada". hihi.  (barut nanti Irine tunjukkan design dan tempah dekat mana)

Basuh baju baby handwash je. Ingat nak masukkan ajee dalam mesin tapi macam takut rosak and kalau boleh nak rasa sendiri perasaan 1st time basuh baju baby. Biarlah baju-baju babyku dibasuh dan disental dengan jari-jemariku sendiri. Gitewwwww ! hoho. Nanti anak kedua,ketiga, masuk je dalam mesin! hewhew! :P  Jenuh jugak nak basuh baju baby. Sebab baju-baju baby semuanya cinonet-cinonet. Takdelah basuh beria-ria. Cuma rendam dalam detergent, pastu sental-sental manja gitu. Bukan baju kotor mana pun, setakat nak hilangkan bau kedai .

Lagi satu, seelok-eloknya, baju-baju baby ni atau apa-apa jenis pakaian daripada material kain, cuci lah dulu.  Takkan nak pakai baju baru yang keras kejong tu. Lagi satu, kulit bayi kan lembut, takut sensitif atau alergic dengan pakaian yang tak dibasuh. Kulit bayi bukannya macam kita. Pada yang tertanya-tanya kenapa nak cuci pulak baju baby, kan baju baru. Mestilahhhh, takut kalau2 ada hama ape-ape melekat ke kan. Takpun, mana tau baju baby yang korang baru beli tu, masa diorang nak packing nak jual2 dilambak-lambak kat lantai ke (contoh), dan takut bila diorang packing kat lantai kena pijak2 ke (bagi contoh, tapi memang ada terjadi pun benda macam ni). Biasalah tu bila dah banyak kan. 



Review tentang detergent pulak. Irine beli and pakai jenis Pureen ABD. Beli dekat Pureen Warehouse semalam.  Terpengaruh dengan kawan-kawan cakap detergent baby brand pureen ni memang wangi . Tu yang rembat 2 botol tu. Time cuci tadi memang wangi sangatttttttttttttttttttt ok! Tak tipu! Rasa nak cuci baju sendiri sekali.haha. Guna satu penutup pon dah banyak buih. 



Tadaaa.haha. 
2 baldi dan 1 bathtub baby diperlukan dalam misi menyental arini. huhu. 
Napkin, towel, blanket , cadar ke ape ke, next mission pulak. Setelkan yang ni dulu, takut tak cukup ruang nak basuh (sebenonye malas nak nyidaiiinyeee..).

Haaa tu jelahhh cerita untuk arini :-) 
sambung nanti. hehe

Assalamualaikum











Meatball Abang Burn terbaikkkkkk!


Assalamualaikum. 

Selalu sangat bercerita tentang pregancy, entry kali ni nak cerita tentang makanan pulak. Nomnomnom! 

Memandangkan dah berada di fasa-fasa terakhir sebelum nak bersalin, haruslah mengikut apa sahaja rentak perut nak makan. Terfikir je makanan, tingggggg! terus cakap dengan suami, dan suami bawak dan tunaikan.hehe. 

Dan nak dijadikan cerita, selepas dah boleh start makan semula makanan yang berupa daging, cepat-cepat bagitau suami yang hajat di hati nak merasa makan meatball ! Yerrr, meatball! Tapi kali ni bukan nak makan meatball dekat Ikea tu tauuu, tapi hati terdetik nak makan meatball dekat Restoran Burger Bakar Abang Burn di Seksyen 7, Shah Alam. Eh burger bakar Abang Burn ada menu meatball? Masa bila pulak? Bukan burger bakar je ke? Haaaa tulahhh nak dok cite sekarang ni. Terpengaruh dengan kata-kata kawan dok suggest makan meatball dekat Abang Burn, terus rasa nak try!



 Meatball Abang Burn

1st impression bila makan meatball ni cakap dalam hati punyeelaahhhhhh sedap! Makan sambil tutup mata nak kasi feel. hihi ! Serius cakap, susah nak jumpa meatball dengan sos yang sedap macam ni. Lepas ni dah tak heran sangat dah kalau mengidam nak makan meatball, takyah pegi jauh-jauh, pergi je Restoran Burger Bakar Abang Burn dekat Seksyen 7 ni. Lagipun tak sampai 15 minit dah sampai dekat sini. 

Apa yang Irine boleh bagi review tentang meatball Abang Burn ni ialah meatball ni ialah homemade meatball. Yang sebijik tu pon dah besarrr ! Puas sangat makan lagi-lagi bila meatball dia dah upgrade ke pure daging !! Yang paling Irine suka ialah sos meatball ni, rasa lain daripada yang lainlahh. Jangan main-main, sos ni ialah resepi rahsia Abang Burn sendiri iaitu Mushroom Brown Sauce.


Sangatlah sedap dan korang takkan dapat jumpa dan rasa sauce macam ni dekat tempat lain :) Dari segi harga pula sangat berbaloi dengan apa yang kita dapat iaitu RM 9.90 (10 meatball & 5 wedges) . Tiba-tiba rasa nak makan lagi meatball Abang Burn bila type entry ni.. :'D Masa order burger bakar dengan meatball ni pon takdelah lama sangat nak tunggu. Dalam masa 10 atau kurang daripada 15 minit dah dapat dah ordernye. Masa Irine pegi makan ni pelanggan ramai jugak, tapi order yang sampai cepat! Yeayy! Mak buyong tak sabar nak makan.




Dari segi kebersihan kedai pulak pun best dan selesa sangat . Yang Irine tau Restoran Burger Bakar Abang Burn memang menitik beratkan kebersihan kedai. Sambil-sambil makan tu, mata ni dok observe la jugak suasana restoran Abang Burn ni..hihihi. Irine boleh bagi rate A untuk kebersihan kedai (cewah, sesuka hati bagi rate kan, macam pegawai kesihatan pulak..huhu).  Masa tengah makan tu pun Irine tinjau-tinjau jugak, semua crew Abang Burn diwajibkan pakai glove, bandana, dan apron untuk kebersihan. Semua crew pun pakai kasut. Nampak kemas and buatkan Irine rasa yakin nak makan kat situ :) Tempat restoran pulak sangat santai, lepas ni janji nak bawak family makan dekat situ pulak. 




Bagi yang duduk dekat area Shah Alam, mesti korang tau dekat mana lokasi Abang Burn ni. Lagi-lagi pelajar UiTM Shah Alam. hehe. Lokasi Restoran Burger Bakar Abang Burn ni di Seksyen 7, Shah Alam. Alaaaa ada dekat Shah Alam je ke? Haa, jangan risau, banyak lagi tempat ada. Semuanya ada 14 jajahan, boleh tengok lokasi BBAB . Nak tengok Abang Burn update tentang Burger Bakar dan menu lain jugak korang boleh check dan like Facebook Page Restoran Burger Bakar Abang Burn  ataupun website.http://www.abangburn.com/












Breastpump pilihan hati


 Assalamualaikum. 
Memandangkan diri ni bakal menjadi seorang ibu, jadi cerita-cerita dekat blog pon makin hari makin berunsurkan cerita pasal mak-mak sangat. hehe. Mesti ada yg rasa cam kelakar sikit sebab dulu post dekat blog pasal life2 remaja je. Sekarang semua cerita lain. hehe :P

Masa awal-awal  buat list keperluan nak beli barang-barang baby aritu, memang konfius and pening sangat sebab macam-macam nak kena beli. Tu satu hal, lagi satu hal dahlaa takde pengalaman apa-apa, semua refer dekat blog orang lain. Boleh dikatakan ZERO KNOWLEDGE. Macam awal-awal aritu, tengok dalam list yg dicopy paste kat blog lain ada tersenarai kena beli botol susu dengan breastpump. Dalam hati mati-mati ingat botol susu dengan breastpump tu benda yang sama (haha, malunyeeee mengaku kat sini). Bila tanya-tanya dekat group mummy dekat facebook, barulah tau rupanya dua2 tu lain. Cerita dekat husband dia tergelak, dia cakap dia pon tau dua benda tu tak sama (malunya husband lagi tahu pasal ni).

Boleh dikatakan hari-hari jugaklah study pasal breastpump semua ni. Niat hati nak menyusukan anak sampai umur 2 tahun nanti. Sebenarnya banyak je jenis breastpump yang jual dekat luar sana. Macam-macam brand korang boleh jumpa. Ada yang murah, ada yang mahal. Terpulang pada kemampuan masing-masing. Jadi, bila tengok ramai sangat review orang ramai cakap breastpump paling bagus and hot macam goreng pisang ialah Medela Freestyle. Irine pon ape lagi, tiba-tiba jadi super Kak Ton nak tau serba serbi pasal Medela Fs ni. Apa yang best sangat Medela Fs ni sampai ramai nauu dok kata. 

Apa yang bestnya Medela Fs ni ?? 
Meh Irine sharekan apa yang Irine dah study sikit2 
(chewah, study sangatt kan, macam exam laa pulokk).

  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab  jenis double pumping yang superb comfort. 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab tengah buat kerja pon still boleh pump dengan selesa, even tengah drive pon boleh pump. Haa power tak power. 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab medela Fs ni tak bising bila pump, lagi-lagi untuk yg wanita bkerja dekat office 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab jenis electric. Tangan boleh relax je,tak perlu lenguh2, takyah pump secara manual
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab tak sakit bila pump 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab jimat masa, and boleh buat stok susu banyak-banyak misal kata time tu tengah bengkak susu ke, baby tengah kenyang ke, ataupun macam Irine nanti lepas pantang terus naik kelas.
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab dapat sekali dengan tote bag yang comel. hihi. 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab tak berat dan motor pump dia pon size macam tapak tangan je. Cinonet comel. 
  • BEST DAN BERBALOI-BALOI sebab medela fs ni soft-sunction. Sangat lembut dan tak menyakitkan.
Senang cerita, orang ramai cakap walaupun beli mahal-mahal tapi semua tu berbaloi-baloi. Bila dah buat perbandingan dengan yang lain-lain, terus cakap dengan husband nak beli. Dia tanya harga berapa. Dengan penuh yakinnya cakaplah harga Medela Fs ni. Terus dia cakap "TAK YAHHHHH". Perrghhhhhh..jawapan dia betul-betul menusuk hati hamba. huhu. Macam-macam reason bagi dekat dia nak bagi dia setuju beli. Dia cakap takyah beli, breastfeed je macam biasa..Alahai mcm mana pulak sebab Irine pun lepas-lepas pantang nanti terus naik kelas macam biasa. Memang taklahh kan. Jadi dalam hati nk siapkan stok susu siap-siap untuk baby. Lama jugaklah nak merayu-rayu berdrama bagai dengan husband pasal niat hati nk beli medela fs ni. Husband tanya macam-macam kenapa mahal sangat medela fs ni, dok pertikaikan, kalau nak beli sangat, beli jenis lain. Puas terangkan dekat dia apa yang specialnya medela fs ni, dia still tak bagi beli. (sentap gile time ni.haha).

 Tah macam mana, datang satu idea nak pujuk husband supaya beli. Punyalah tak give up ni.Lama jugaklah nak lembutkan hati dia. Apa yang Irine buat? haaa..cerita ni unik sikit. kuikuikui.. 

Irine dok dalam bilik sorang-sorang, pastu Irine amik satu kertas kosong, tulis surat dekat husband Irine cakap nak beli. Dekat atas kertas tu, siap ada kata-kata mukadimah "Assalamualaikum abang" lagi. Irine tulis semua luahan dalam surat tu, senaraikan satu-satu point "Sebab-sebab kenapa sayang betul-betul nakkan Medela Fs". HAHA. Adalah dalam 10 sebab Irine bagi kat dia. Salah satunye, Irine cakap "kalau abang tak bagi sangatpun, abang anggaplah ni as reward untuk sayang mengandung selama 9 bulan". hihihihihi! Dah setel tulis surat tu, Irine lipat-lipat, keluar bilik bagi dekat husband. Padahal husband ada dekat luar bilik je.haha. Lepas bagi surat tu, terus lari masuk bilik kunci pintu. hihi. 

Husband dah siap-siap baca, terus dia masuk bilik senyum2 sebab tengok Irine siap tulis surat bagai. Last-last dia cakap "haaaa yelahhh boleh beli, tapi survey2 harga dulu jangan main beli je". Hah! ape lagi terus senyum lebar. Berguna jugak idea tulis surat ni. hikhik,  
(ke dalam surat Irine lebih nampak telus dan jujur berbanding dekat luar!huhu.) 

Kalau ada sesapa yg ada halangan yang sama macam Irine alami ni, boleh guna idea tulis surat bagi kt husband. ngeee.Eh cop, tak jadi masalah pon kalau nak beli breastpump model dan brand apa, semuanya depends pada korang. Dr. Halina wife Dr.Muzaffar Shah pun guna Medela Swing tau tak.. Jadi semuanya depends :)



Jadi, ni laaa hasilnya daripada drama pujuk rayuan gombal tu. huhu.
Dapatlah jugak akhirnya salah satu perkara yang diidamkan semasa mengandung. Tinggal tunggu baby keluar je tak lama lagi. Harap-harap nanti lepas bersalin niat nak menyusukan baby sampai umur 2 tahun jadi kenyataan. InshaAllah. Irine pon still dalam proses study ilmu breastfeeding ni dekat orang lain.

Yang Irine dapat dalam set complete ni...


Tote bag yang comel dan bergaya..hehe.  Senang nak bawak pegi mana-mana.Senang jugak husband tolong angkatkan (kikikiki...)

 Cooler bag, ice pack, and FREE 4 storage bottle.


Yang paling penting, motor pump. Kiut kan? hehe. Ringan and size macam tapak tangan je.
Macam mainan pon ada.

Lain-lain accessories malas nak tangkap gambar. Dapat sama macam dalam gambar dalam kotak dia la senang cite. Warranty setahun.


Haa tu jelahhh nak cite. Satu tips daripada Irine, kalau nak beli breastpump ni make sure buat research betul-betul supaya nanti tak menyesal. Tak beli 2-3x. Kalau boleh, buat perbandingan harga. Tak kisahlah bandingkan harga dekat kedai2 ataupun ekspo. Harga pasaran kat luar dalam Rm2k something jugak laa.

Tapi, kalau ada sesape nak beli, boleh jugak beli dan order melalui Irine. Dapatkan harga yg lebih murah dengan Irine.(untuk Medela Fs dan Medela Swing sahaja tauuu). 
Just email irine untuk dapatkan harga breastpump ni and Irine akan guide korang :- 
irine_nadia@hotmail.com
(make sure subject email tulis "Medela Fs @ Swing" )

Ok bye2.




Room decoration




Comel tak? hehe. 
Dah lama beli and buat, tapi tengah tunggu masa nak gantung and letak dekat bilik baby nanti. hehe. 
Rasa macam tak sabar pulak nak start deco2 bilik untuk anak sendiri. nasiblaa kalau keluar lelaki semua pink, sana pink, situ pink. 

Hai laaa anakkk..untung laaa....

*padahal bilik sendiri pon kosong lagi.ahax!


p/s : Owh yer, sebenarnya dulu ingat kalau dapat anak nak panggil mama dan papa. Tapi husband lagi prefer ibu dan ayah (katanya muka Irine lagi sesuai anak panggil ibu, nampak lagi lembut je..hihi). Takpelah, mama ke, mak ke, ibu ke, ummi ke, bonda ke, same jeeeeee takde beza! :) 




Shoot for promo Tv


Assalamualaikum. 
Sejak dah kawen ni rasa macam semua aktiviti berkaitan dengan shoot ni lama ditinggalkan. Dulu-dulu je aktif gitu-gitu. Nak masuk itu ini. Tapi lepas kawen banyak komitmen lain dengan melayan suami. Eh, rasa macam terbalik. Ke suami yang melayan kerenah Irine ni? haha. 

Nak dijadikan cerita, ntah macam mana last minute Irine and husband dipanggil untuk shoot untuk promo Tv. Kalau nak diikutkan, Irine lebih lega dan suka kalau ada shoot apa-apa boleh libatkan suami. Sebab nanti takdelah malu sangat.kikiki.. Owh ye, shoot ni untuk scene promo salah satu program Tv Al-Hijrah :) Rancangan apa nanti kalau korang bernasib baik nampaklah muka Irine and husband tertempek sepanjang minggu ,sampailahhhh rancangan musim tu habis.haha (malu nak bagitau sebenonye..hihi). 


Sekejap je scene ni, tak banyak aksi pon kene buat. hehe.
Just Irine berlakon sebagai Mama and husband sebagai Papa kepada seorang budak perempuan kecik. Jangan main-main, budak perempuan kecik tu lagi banyak pengalaman berlakon sana sini untuk iklan..hehe.

Secara ringkasnya, macam Irine ni sebagai "mama" tengah pakaikan telekung dekat anak Irine (budak kecik tu). Lepas tu, scene kami bertiga, husband (papa) datang dukung anak perempuan kitorang . Terus berangan macam real je suasana masa tu..huhu.


Nasib baik Irine and husband ada baju color yang sama. Color hijau, sesuailah dengan tv Al-Hijrah..hihi. 

Kalau tak husband kena pakai jubah, and Irine pon sama. tapi disebabkan husband takde, dia pakai baju kurta and kain pelekat kasi nampak macam ala2 family sangatttt.. hihi. Irine pulak just pakai Long Dress from PopLook.com

Haaa tu jeeee nak cite sebenarnye...heheheh. 
Kalau bernasib baik, korang nampaklah Irine, husband and anak kitorang (chewah). 



Ok jap-jap lupa nak cakap, perasan kan Irine selalu cerita tentang Losyen Mustajab Pati Halia tu kan? Saje ingin berkongsi, aritu ada kawan di twitter tanya, losyen mustajab pati halia mana yang sesuai untuk orang yang aktif. Jadi, Irine pon suggestkan dekat dia, Losyen Mustajab Pati Halia Super Hot! 


Jangan main-main, yang ni antara paling panas antara yang lain2 tauuu! Kalau sape-sape yang tahan panas, nak sapu dekat bahagian perut time sengugut pon boleh. Ramai jugak feedback dan berkongsi pada Irine yang diorang pon gunakan losyen ni dah bertahun-tahun untuk legakan sengugut.

Antara kelebihan Losyen Mustajab Patia Halia Super hot yang lain :-
  • Sesuai untuk ahli sukan, dan yang bergiat aktif
  • Cepat membakar lemak dan lebih lama rasa panas 
  • Mengandungi halia bersama capsium
  • Capsium bertindak sebagai akti-oksidan


Tadaaa! dan yang ni pulak ialah koleksi losyen mustajab Irine :)
semua ni Irine dah cuba dan ada beberapa yang Irine simpankan sebagai stok untuk lepas bersalin nanti. Dan ada juga yang bagi dekat mak ayah..hehe. 


Nak tau lebih lanjut pasal ni, you all boleh like facebook dan tengok2 website dunia herbs :)


Facebook : DUNIA HERBS  
Dunia Herbs Website : http://duniaherbs.com.my/dhv2/




 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in