My Journey -breastfeeding Medina-


Assalamualaikum..

Alhamdulillah, lagi seminggu lagi Medina dah nak 4 bulan.  Medina membesar dengan baik dan sihat dengan susu ibu. Allah murahkan rezekinya untuk menikmati susu ibu.

Bila throwback semula pengalaman masa awal2 bersalin aritu, mesti tersenyum. Irine antara yang kurang bernasib baik pada awalnya sebab masa Medina lahir2 je dia tak pandai nak hisap susu badan secara direct. Time tu memang sedih sangat, punyalah ajar dia, tekap kepala dia betul2 dekat Irine untuk hisap susu. Dah pernah nak give up dah. Susu pon makin membengkak, sakit tauu, x leh bayang time tu. Terpaksa panggil tukang urut untuk urutkan supaya susutkan bengkak. Hampir seminggu lebih jugaklah Irine terpaksa pump susu badan masuk dalam botol, wuuu. Alhamdulillah, berkat support daripada husband sendiri yang always 24 hours nasihatkan supaya jangan sesekali give up. Yg Irine ingat, husband cakap mcm ni " Medina kan kecik lagi, baru beberapa hari, selama ni kan 9 bulan dia duduk dalam perut.Dia baru nak belajar and explore dekat dunia luar. slow2 laa kita ajar, nanti lama2 dia mesti pandai. ".  Semangat terus masa ni Yesss! suppprt drpd husband pon memang mainkan peranan!

Tepat2 je 2 minggu usia Medina, barulahh Medina pandai hisap susu badan. Menangis terharu sangat Irine time tu. Alhamdulillah walaupun sepanjang Medina tak berapa pandai lagi direct, dia minum pakai botol (susu yg dipump), memang tak dicampur pada susu lain. Sampailah sekarang hampir 4 bulan Medina minum susu ibu. Ada 2 bulan lagi untuk genapkan 6 bulan penyusuan secara ekslusif. Hari2 ibu doa supaya Allah beri rezeki Medina untuk genapkan sampai 2 tahun. Ameen, moga dipermudahkan. Nak dapatkan diploma penyusuan 6 bulan tu pon bukannya senang jugak.


Irine kongsikan balik Medina masa dalam pantang (sebulan) dan Medina after 2 months ++

Throwback

Nampak sangat tak perbezaan yang ketara dalam gambar ni? 
Dulu masa Medina lahir2 kecik comey je, tapi since Irine bf kan dia, best sangat tengok dia membesar dengan jayanya. Paling suka tengok perubahanan kulit dia makin hari makin gebu and badan makin berisi. Peha, tangan semua berisi, jauh beza dengan yang dulu. Antibodi dia pon Alhamdulillah kuat, so far, Alhamdulillah Medina x mengalami demam lagi. Syukur sangat, moga anak ibu ni dijauhkan dengan penyakit2 yg berbahaya.


Ada yang ramai email pada Irine untuk kongsikan pengalaman macam mana nak banyakkan susu ibu. 
Alhamdulillah, bila Irine berkongsikan pengalaman menggunakan set vitamin for breastfeeding di email, ada jugak yg ibu2 dekat luar sana yg berjaya dptkan apa yg diimpikan selama ni iaitu dapat menyusukan badan. 

Untuk entry ni irine nak ceritakan serba sedikit tentang yang Irine amalkan untuk banyakkan susu ibu untuk Medina. Masa preganantkan Medina dulu, Irine banyak buat survey dan baca buku2 dan pengalaman ibu2 yang berjaya breastfeedkan anak mereka. Masa tu Irine dah niat drpd awal nak Medina minum susu ibu. InshaAllah bila niat kita dah ada, segala2nya Allah akan permudahkan.  Masa Medina lahir, pengeluaran susu tak berlaku pada hari pertama pun, sedih sangat. Yelah, masa tu Medina tak pandai lagi nak direct. Takde rangsangan. Dah risau masa tu. Lepas tu, Irine tekad nak consume makanan + set vitamin Shaklee for breastfeeding. Alhamdulillah susu makin banyak dihasilkan dan yang paling bestnya Medina mudah kenyang, antidibodi badan kuat, kulit pon x sensitif lagi macam masa awal2 dia lahir dulu. Berat badan Irine pun dah dapat berat yang normal masa sebelum pregnant. Masa sebelum pregnant 53 kg, masa pregnant 9 bulan 63kg. Naik total 10 kg sepanjang pregnant. And NOW, berat badan dah turun habis sepenuhnya kepada yg asal 53kg. No DIET!

Set-set vitamin yang Irine amalkan untuk banyakkan penghasilan susu ibu adalah :- 

1) B complex
2) Vit C
3) Alfafa
4) Vitalea
5) Ostematrix
6) ESP

Selain tu, Irine banyak belajar daripada kawan2 dalam group di facebook. Irine rasa, tanpa diorang memang susah untuk Irine bertanyakan apa2 yang berkenaan dengan susu ibu ni :) Tq korangg *mungkin korang tau kot siapa korang yg Irine pernah bertanya..hihi.

Dan, Irine akan make sure kan, setiap hari Irine akan:-
1) Kerap dan konsisten pam
2) Jaga makan. X boleh skip langsung makan, kalau x mmg akan drop susu. Irine memang akan pastikan makan banyak.haha. Diet? ok lupekan dulu, sebab sekarang Medina yg perlu diutamakan.
3) Bertenaga
4) Minum air mencukupi (2 liter air setiap hari)
5) Sentiasa berdoa
6) Irine akan ingat ayat ni 
" semakin banyak permintaan, semakin banyak pengeluaran susu akan dihasilkan"



Medina makin membesar :) Daripada kecik comey2 halus, skang sedap dah nak kena peluk.



Alhamdulillah syukur lepas consume set vitamin ni, Irine dapat simpan dan kumpul stok untuk Medina sebelum Irine nak sambung study semula x lama lagi.  Yang macam dalam gambar ni, Irine dapat 10 oz untuk sebelah kiri. Sebelah kanan Irine akan simpankan untuk Medina minum secara direct. Yup bukan mudah nak capai macam ni sebab pada awalnya Irine pump dapat dalam x sampai 1oz langsung, dari hari ke hari, makin meningkat drpd 1oz,2oz, 3oz,4oz dan penuh 5oz. kalau ada rezeki lebih, boleh dapat 10oz terus per session.

Bagi yang ingin berjaya menyusukan baby sepenuhnya, bolehla mendapatkan set vitamin ini pada Irine. Korang pon boleh dapat hasil macam ni, entry ni pon kira salah satu drpd testimoni drpd Irine sendiri menggunakan set breastfeed Shaklee ni :-) 
  
 
SET 3M ni laa yg set PALING LARIS. Siapa yang Irine sarakan untuk mendapatkan set ni?

* Ibu yang melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti/relaktasi
* Ibu yang mahu mengumpul stok
* Ibu yang mempunyai berat badan bertambah namun berat badan anak tidak bertambah
* Ibu yang mempunyai hasil perahan lambat atau kurang 1 oz digalakkan ikhtiar set ini.



Nak dapatkan harga promo untuk bulan Oktober ? Yes! Harga promo jauh lagi murah! 
Cepat2 email Irine ye,

irineshaklee@gmail.com


InshaAllah Irine bagi harga special sempena Oktober. Serta Irine akan guide semua customer2 yang purchase dengan Irine SAHAJA :) Dan jangan risau, Irine akan guide dan ajar jugak cara2 makan yang betul set vitamin ni.



Tata, Assalamualaikum



Happy babywearing & barang2 keperluan comel untuk baby :)


Assalamualaikum.
Phewww! lama jugak tak update blog ni. Kesian blog, diabaikan. 2 minggu ni memang sibuk sangat2, banyak entry terpaksa kena tangguhkan. Ish rasanya bukan 2 minggu, dah nak 3 minggu la jugak.hehe. Selagi anak tak boleh tido, selagi tu memang tak boleh nak pegang laptop. Dapat online pon pakai phone je. 

Ok untuk entry kali ni, mungkin boleh membantu bakal2 mummy to be untuk decide beli baby carrier.

Aritu dah share dah dekat instagram pasal ni, tapi arini dekat blog pulak. Copy paste balik ayat dalam instagram.hehe.  Setelah dikaji-kaji and tanya kawan-kawan yang ada pengalaman, kitorang pegi terus kedai cuba sendiri baby carrier ni. Plan nak beli on9 je, lagi senang, lagi jimat masa, x menyusahkan driver bawak pegi sana. Gitu driver kannnn, ok suami la tu.haha. Tapi my friends cakap better pergi kedai and bagi baby sendiri cuba rasa duduk dalam tu, dia selesa ke tidak.Kitorang pegi kedai Fabulous Mom untuk usya-usya baby carrier ni.

Before nak beli, Irine ada 3 pilihan baby carrier yang nak beli. Antara brand Boba 3g, Snuggbaby, & Ergobaby. Irine berkenan dengan Boba 3g, tapi bila letak baby Medina dalam tu dia tak selesa and nangis uwekk uweekk. Then, try brand Snuggbaby, husband pulakkk cakap dia tak berapa berkenan dengan yang ada design-design ni. Lagipun, kitorang memang target nak beli baby carrier yang plain color je. Yelah, suami yang lebih nak pakai dekat luar nanti. hehe. And finally , try baby carrier brand Ergobaby. Baby Medina daripada nangis-nangis terus senyum-senyum sampai mamai-mamai nak tido dalam tu. hehe! 


Pilihan kitorang : Ergobaby
 Yang macam Irine beli ni, dia 1 set dengan Infant Insert. Sebabkan baby Medina kecik lagi, memang perlukan infant insert tu untuk bila dia duduk dalam tu nampak lebih tinggi sikit dan tak tenggelam kepala dan badan dia,  lebih selesa dan lebih padat. Nampak Medina pon selesa nak pusing pandang kiri dan kanan. Yang penting, make sure orang yang pakai tu nanti selesa dan baby pon selesa.

p/s : Dalam gambar ni suami irine tak pakai kemas lagi tau. tempat topi depan tu tak masukkan lagi dalam pocket depan. Cara yang kemas tengok dekat kotak dia tu :-)

So, 1 set dalam kotak ni ada Baby Carrier + Infant Insert = RM 529, tapi ada sales time tu dapat 15% discount jadi total RM 449. Kalau nak beli asing-asing pon boleh baby carrier dengan infant insert tp lagi mahal la. Kalau baby korang dah besar tak yah pakai infant pon x pe.

Ni gambar lagi jelas macam Irine beli,




Infant insert tu nampak empuk gile kannn :P 

Yang ni pulak Irine sendiri yang pakai.haha. Sorry muka dah dicrop awal-awal.Wahaha.!
Mengemas rumah sambil "berbaby wearing" si Medina ni. Masa ni tengah busy gile nak setelkan rumah and kemas-kemas. Pastu Medina pulak nak kena layan dia je, selagi tak tido, selagi tu dia panggil-panggil kita nak ajak main and berkepit.haha. So, irine menjalankan tanggungjawab sebagai ibu mithali (kannnn..haha), terus bertukar watak jadi Supermak, ambil Medina letak dalam baby carrier. Sambil kemas rumah, sambil kendong dia. Fuhhh, betul2 rasa supermak sangat.hekhek! Belum sampai 10 minit letak dia dalam ni, terus dia mamai and tido dekat dada Irine.hehe. Yang Irine baca tips pemakaian baby carrier yang betul, make sure si pemakai boleh sampai kiss dahi baby dalam tu.  Rasa macam best pulak sebab Irine dapat rasa heartbeat Medina bila dia duduk dalam ni. And bila dia tido, kepala dia betul2 sandar atas dada. Yang Irine baca and try Ergo ni, bila baby duduk dalam tu, baby landing on their buttock and kaki dia pon tak terjuntai jatuh.

*sebenarnya gambar ni kepala Irine memang dekat dengan Medina, tapi nk amik gambar elakkan muka drpd interprem :P


Haaa.jap dah alang-alang kan,
Irine nak ingatkan sikit please jangan beli baby carrier yang FAKE! pleaseeee! Sekarang ni dah bersepah-sepah jual yang fake. Yang fake selalu harga dalam RM 100 lebih, Rm80 pon dah boleh dapat jugak. Memang korang akan nampak sama sejibik sejibon dengan yang original, tapi sebenarnya tak safety untuk baby.. Kalau sape rasa nak beli yang fake, pandai2 la tanggung risiko.Huuuu. Bak kata dalam group babywearers, duit boleh dicari, nyawa anak tak boleh ganti. Jangan perjudiskan keselamatan anak kita. Yang still newbies lagi, beza ori dengan yang x ori ialah dari segi kualiti jahitan/tali boleh putus dan buckle patah. Mungkin ada yang cakap, buat apa beli mahal-mahal baby carrier. beli yang murah2 sudah bawah Rm100. abistu nyawa anak macam mana pulak kan? huhu. Irine sendiri pon mengumpul duit nak beli ni tau.hehe.


Contoh Ergo yang fake. Careful tau mummy2.
*share from group babywearers.


Kalau nak beli online pon boleh tau, tapi yang ni memang dijamin owner dia jual yang 100% original baby carrier. Irine rasa ramai kot dah kenal dengan Mama Panda Store. Mama Panda Store ni ramai dah customer beli dekat dia dan boleh dipercayai


FB PAGE : MAMA PANDA STORE 

boleh dptkan nasihat daripada owner dia yang friendly Kak Raihana.hehe. Stroller pon dia ada jual tauuu  :)



Fuhhh..penat membebel panjang2 atas ni.haha :))
saje nak share, mungkin berguna untuk sape2 yang nak beli nanti kan, boleh refer post ni.

Mama Panda Store pon ada jual mainan untuk baby tau. Cuba tengok bawah ni


haha.Comel kan ladybug ni.
Yang ni bukan takat soft toy untuk Medina tau, tapi boleh jadi soft pillow jugak.

Dan yang paling bestttt sekaliiii..tau tak apeeee ?


Ladybug ni boleh jadi selimut sekali untuk baby! hehehehe. Best kannnnnn! 3 in 1 sangat.
Dalam perut ladybug ni ada selimut, so dekat tepi tu ada zip, kalau nak pakai bawak keluar. Kalau nak simpan balik, lipat and sumbat dalam perut ladybug tu balik.Haaaa kannn..main sumbat2 pulak, dah macam tahu sumbat pon ada. ngee.


Mana nak dapat? MAMA PANDA STORE pon ada jualll..pegi order cepat tau!



Lama tak cerita tentang Medina.
Nilaaa Medina sekarang :)


Alhamdulillah makin besar dah dia. Dah pandai ajak borak, senyum, gelak. 
Alhamdulillah jugak, now baby Medina still fully BF :-) 


Ada orang cakap macam Shin Chan lah, Michelin lah, Upin Ipin pon adaa --' hahaha.
Adoi, takpe, janji comel and sihat.hehe


Anak ibuuuu :) sedap kan kalau kunyah budak ni.hehehe! Nak2 yang lapis2 kat tangan dia tu.








Dah alang2 ni jugak, nak share salah satu keperluan yang betul-betul mustahak untuk semua mummy. 
Yup, seriusss, yang ni betul2 keperluan, bukan suka2 nak membazir duit bila beli.

Diaper Clutch


tau tak Diaper Clutch tu ape?
Ok yg dah tau takpelaa.hehe. 
Diaper clutch ni ialah pelapik untuk salin pampers anak laa. Kenapa irine cakap mustahak? Sebab, sesuai untuk kita bawak bila pergi jalan2 keluar shopping mall dan pegi bercuti. Ringan, simple and boleh digunakan kat mana-mana. Cantik kan design diaper clutch Irine ? :) Polka dot sangatttt.



Macam ni la rupa diaper clutch bila kita guna dekat baby kita. 
Masa ni irine pegi bercuti dekat Penang, so diaper clutch ni tersangatlahhh membantu Irine. Tak payah bawak yang besar2. siap boleh masuk bag diaper lagi tu, muat2.



Muka Medina macam " pahal bro,nampak tangan dah genggam ni ! "haha. ok ibu main2 :P 

Selain daripada bawak pegi bercuti diaper clutch ni, Irine rasa memang penting pon sebab masa nak pergi dan balik daripada bercuti, singgah R & R. memang laa ada bilik persalinan baby, tapi bayangkan dalam bilik salin baby tu ada sink je. Tilam untuk salin baby langsung xde ok! *bukan semua R & R. Kesian kalau xde apa2 lapik bila nak salinkan pampers anak.  Dan lagi satu, Irine gunakan diaper clutch ni masa Irine berhenti solat dekat Masjid. Sementara tunggu giliran suami nak solat, Irine duduk saje2 dengan Medina dekat tepi masjid tu, bentangkan diaper clutch ni bagi dia baring. Xde lah rasa sakit kan :) boleh dijadikan tilam jugak..hihi, sbb dekat dalam diaper clutch tu ada mcm permukaan tilam yg lembu (soft padding). but i think benda tu bukan tilam, seakan2 la, tapi selesa untuk baby. 

Mana nak dapatkan Diaper Clutch yang cantik ni? hehe. Irine dapatkan dengan Kak Fathiyah. 
Cuba tengok banyak lagi design cantik2 dekat Facebook Page dia.

Facebook Page : MY HAFIY BLOGSHOP


Ok tu je lah buat takat ni :)
Hari ni punya entry irine buat panjang lebih.banyak cerita dalam satu entry. 
Semoga berpuas hati untuk entry irine share macam2 ni untuk korang yg akan bergelar ibu ataupun yg sudah :) 


tata.


Assalamualaikum!









WADROBE CLEARANCE ! Pre-loved SALE!



Assalamualaikum semua.
Macam yang Irine janjikan, malam ni Irine akan update lagi beberapa helai dress/skirts/pashmina/shawls untuk wardrobe clearance/pre-loved sales :) Sape yang dah biasa penah tgk blog Irine daripada dlu lagi memang akan ada pre-loved sale ni.hehe. 

Sebelum nak order, sila baca ni dulu okeh untuk mengelakkan kekeliruan :-
  • Make sure SERIOUS BUYER! setakat nak email and order main-main, make sure elakkan buat dosa kering. (haha).
  • Kesemua koleksi dalam pre-loved sale ni mostly baru2 lagi. Ada yang beli tak penah pakai pon ada dan ada jugak sekali pakai  & 2-3x. 
  • Condition baju jangan risau, still in good condition. 
  • Kesemua koleksi pre-loved yang akan dijual jangan risau ada bau busuk ke ape ke, macam yang sebelum2 ni Irine dah pegi anta DOBI siap2 semua pakaian ni tauuu! *make sure kalau sampai nanti cium puas2 bau sabun*
  • First come, first serve basis.
  • Reservation only 24 hours sahaja! (sebab dulu penah kasi lama-lama, tp ada ramai customer yg last2 tu nak cancel order, kesian customer yang dalam waiting list)
  • Payment boleh dibuat dalam Maybank or Cimb Account yang akan diberi dalam full details.
  • Harga yg dalam gambar ni tidak termasuk lagi dengan postage pos laju.


Untuk order, sila siap-siap anta details macam ni pada Irine k :)

NAMA :
ALAMAT :
NO.PHONE :
CODE BAJU : 
EMAIL : 

dan hantarkan order pada
irinemarcello@gmail.com


LONG/MAXI DRESS


CODE 1 
RM 55 
  • NEW! 100% good condition.
  • Brand : Nicchi
  • Size : S 
  • *yang ni sape rasa dia tinggi 160cm ke atas boleh beli sbb irine pakai labuh
  • SOLD!


CODE 2 
RM 40
  • NEW! 100% good condition.
  • Brand : Thepoplook
  •  FREE SIZE
  • SOLD!

CODE 3 
RM 35

  • Size : M



CODE 4 
RM 30
  • SIZE : Fit size S-M
  • Sesuai pakai dengan long cardigan
  •  SOLD!

CODE 5 
RM 30
  • SIZE : Fit size S-M
  • Sesuai pakai dengan long cardigan
  • SOLD!



CODE 6 
RM 25
  • SIZE : Fit size S-M



CODE 7 
RM 30

  • NEW! 100% good condition.
  • Brand : Thepoplook
  •  FREE SIZE
  • Breastfeeding Friendly (ada button)
SOLD!


CODE 8 
RM 40
  • NEW! 100% good condition. 
  •  FREE SIZE 

  • SOLD!

    CODE 9
    RM 40
    •  FREE SIZE
    • SOLD!



    Contoh baju macam model dalam ni pakai :) Sesuai matchingkan dengan jeans or skirt pon boleh.
    Credit pic to Modish Mode House


    CODE 10
    RM 30
    • SIZE : 38 
    SOLD!


    CODE 11
    RM 20
    • SIZE : Fit size M-L
    • Sesuai pakai dengan long cardigan
    • SOLD!


    CODE 12
    RM 25
    •  FREE SIZE
    • Sesuai for formal/casual. boleh matchingkan dengan seluar slack @ skirt
    SOLD!




    CODE 13 
    RM 25
    •  FREE SIZE
    • Sesuai for formal/casual. boleh matchingkan dengan seluar slack @ skirt
    • SOLD!



    CODE 14
    RM 15
    •  FREE SIZE
    • Sesuai for formal/casual. boleh matchingkan dengan seluar slack @ skirt
    • SOLD!


    CODE 15 
    RM 20
    • SIZE : S-M
    • Sesuai pakai dengan long cardigan
    • SOLD!
    •   



    CODE 16
    RM 30
    • NEW! 100% good condition. Beli tapi tak pernah pakai.
    • SIZE : S
    • Breastfeeding Friendly
    • Brand : Mumsdream
    • SOLD!



    CODE 17 (Jumpsuit)
    RM 20

    • NEW! 100% good condition.
    • SIZE : S-M
    • Brand : Thepoplook
    SOLD!

    CARDIGAN



    CODE 18 (Long Cardigan)
    RM 30
    • FREE SIZE
    • SOLD!


    CODE 19 
    RM 20
    • NEW! 100% good condition.
    • SIZE : FREE SIZE
    • Brand : Thepoplook
      • SOLD!



    CODE 20
    RM 20
    • SIZE : S (but can fit to M size)
    • Brand : Cotton On
    • SOLD!
    •   

       
    CODE 21
    RM 20
    • SIZE : FREE SIZE
    • SOLD!
    •  


    CODE 22 
    RM 35


    • SIZE : FREE SIZE
    • SOLD!


    Contoh Irine pakai :) 


    CODE 23 (outerwear cardigan)
    RM 15
    • SIZE : FREE SIZE
    • Brand : Modish Mode House

    Contoh model gayakan outerwear cardigan


    CODE 24 (outerwear cardigan)
    RM 15
    • SIZE : FREE SIZE
    • Brand : Modish Mode House

    SKIRTS




    CODE 25 (princess cuts)
    RM 35
    • SIZE : FREE SIZE
    •  SOLD!


    CODE 26 
    RM 30
    • NEW! 100% good condition
    • SIZE : FREE SIZE
    SOLD!



    CODE 27 (lace skirts)
    RM 45
    • SIZE : FREE SIZE
    • Brand : Thepoplook
    • SOLD!

     CODE 28 
    RM 40

    • SIZE : FREE SIZE
    • Brand : Button My Buttons
    • SOLD!

    CODE 29 (skirt kembang/denim color) cantikk!
    RM 40 

     FREE SIZE
    • SOLD!


    INSTANT HIJAB


    CODE 30
    RM 35
    • NEW! 100% good condition
    • SIZE : M
    • Awning lembut macam inner syria tapi bersambung
    • Brand : Radiusite
    • SOLD!


    Contoh macam tudung awning lembut dekat atas ni. tapi yang ni Irine pakai lain, lebih kurang sama :)



    CODE 31
    RM 35
    • NEW! 100% good condition
    • SIZE : M
    • Awning lembut macam inner syria tapi bersambung
    • Brand : Radiusite
        • SOLD!


    CODE 32 (outerwear syria, inner tidak disediakan)
    RM 35
    • NEW! 100% good condition
    • SIZE : M
    • SOLD!


    CODE 33
    RM 35
    • SIZE : M
    • Awning keras 
    • Brand : Pearl Haya
      SOLD!



    CODE 34
    RM 35
    • SIZE : M
    • Awning keras
    • Brand : Pearl Haya
    • SOLD!


    Contoh gambar Irine pakai tudung ni masa pre wedd photoshoot.


    CODE 35
    RM 30
    • Free size boleh tutup dada, tudung ni macam tudung pusing tau.
    • Awning lembut macam inner syria tapi bersambung
    • SOLD!

    PASHMINA



    CODE 36
    RM 30
    • NEW! 100% good condition
    • Material tebal
    • SOLD!


    CODE 37
    RM 30
    • NEW! 100% good condition
    • Material tebal
        • SOLD!



    CODE 38
    RM 15
    • SOLD!



    CODE 39
    RM 20
    • NEW! 100% Good condition
    • SOLD!



    CODE 40
    RM 20

    • NEW! 100% Good condition
    • SOLD!


    CODE 41
    RM 15
    SOLD!



    SHAWLS 



    CODE 42 (glitter shawl) 
    *dia macam satin kilat2 sikit, material x sama macam satin yg biasa tu, dia macam satin ada jalur2 sikit.best senang bentuk.

    RM 15
      • SOLD!



    CODE 43 (glitter shawl) 
    *dia macam satin kilat2 sikit, material x sama macam satin yg biasa tu, dia macam satin ada jalur2 sikit.best senang bentuk.

    RM 15
    SOLD!



    CODE 44 (glitter shawl) 

    RM 10
    SOLD!



    CODE 45
    (cotton shawl, lebar dan panjang, senang bentuk) Material sejuk

    RM 25
    • SOLD!


    CODE 46 (chiffon)

    RM 10
    SOLD!




    Contoh irine pakai shawl merah ni :) 



    CODE 47 (chiffon) *lebar dan panjang

    RM 10
    • NEW! 100% good condition
    • SOLD!




    CODE 48 (chiffon) *lebar dan panjang

    RM 10
    • NEW! 100% good condition
    • SOLD!


    CODE 49 
    (chiffon, hujung shawl tu ada design berombak2. cantikk, bila pakai terletak dekat bahu atau atas kepala)

    RM 10
    SOLD!





    CODE 50
    (yg ni cantikk sbb dekat bahagian muka tu ada corak2)
    Chiffon

    RM 15
    • SOLD!



    CODE 51
    (crumple shawl, x yah iron pon dia memang style kedut2)
    Cotton

    RM 5

    SOLD!






    CODE 52 
    (crumple shawl, x yah iron pon dia memang style kedut2)
    Cotton

    RM 5
    SOLD!



    CODE 53
    (crumple shawl, x yah iron pon dia memang style kedut2)
    Cotton

    RM 5
    • SOLD!





    CODE 54
    (crumple shawl, x yah iron pon dia memang style kedut2)
    Cotton

    RM 5
    SOLD!















     
    Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in