Save the date | Grand Opening FISKA


Assalamualaikum.

Selalu buat review opening butik orang lain, sekarang buat review tentang opening butik sendiri pulak. Ecehhh :'D 


Quickly update from me, anyone yang suka shopping-shopping, jemput datang ke Grand Opening butik kitorang, Butik FISKA. InshaAllah 28 Februari 2015, hari Sabtu. Start dari pukul 9 pagi sampai 8 malam. Make sure datang tauuuu sebab 100 orang terawal akan dapat FREE goodie bag yang mana dalam goodie bag tu macam-macam ada!! Ada free inner neck Medina from FISKA, ada free pallazo, skirt,pin hijab, cookies, perfume, calendar, notebook, keychain, masker, beauty product, dan lain2. Wehhhh banyakkk gileeeeeee isi dalam goodie bag!! haha. Ku kira-kira, 1 goodie bag mungkin bernilai RM50 tau! Ish ish, rugi siapa tak datang.




InshaAllah 28 februari 2015 ni jugak 1st time butik dibuka secara public untuk semua orang! Dah alang-alang kira launching session la jugak :) berbulan-bulan jugak kitorang nak bina butik pertama ni. Hasil titik peluh berbulan-bulan renovation, kehulu kehilir nak siapkan butik untuk keselesaan para tetamu yang datang. Ada jugak yang dah datang nak masuk butik, sbb diorang ingat kedai dah bukak :'D Tapi sebenarnya tak bukak pon lagii. 



Apa yang ada dalam butik FISKA ni? ramai tertanya-tanya kan.

Basically, of course barang-barang muslimah untuk wanita. Me in charge dalam bahagian muslimah, of course our best seller inner neck medina ada harga SALE tau! Shawl labuh, instant labuh, jubah dan lain-lain lagi. Selain tu, kalau sesiapa yang datang dengan bertemankan suami ke, ayah ke, abang ke, jangan risau kalau diorang merungut cakap "arghhh boringlahhhh teman perempuan masuk butik". SEBABNYA konsep Butik FISKA ni bukanlah focus untuk perempuan shopping ajeee. Ada bahagian untuk para lelaki untuk cuci mata shopping jugak. Ada cap, ada jugak jacket, jubah dan InshaAllah coming soon dalam production kasut by FISKAMEN. Dekat dalam butik Fiska jugak, berkonsepkan FISCAFE which is ada cafe dalam tu. Ada macam-macam jenis dessert, minuman dan lain2. Tempat duduk yang selesa beramah mesra ada disediakan jugak kat depan butik sambil menikmati pemandangan luar butik  :P :P hihih!

InshaAllah, semua dijemput hadir ke 

Grand Opening FISKA | 28 Februari 2015 | SABTU

Location : C-27-1, 
1st floor, Alam Avenue 2, Seksyen 16, 
Shah Alam, Selangor.

(Landmark dia kalau nak senang : Bila berada di traffic light Padang Jawa, pandang straight jeeeee, korang akan nampak bangunan bercatkan color kuning. Dekat bangunan tu je, signage dan dome bertulis "FISKA" dah terpampang dari jauhh. hehe.




JUMPA NANTI ! InshaAllah. 








Hello 3rd trimester !


Assalamualaikum. Hyeeee :)




Hello 3rd trimester!

Lambat pulak updatenye. hehe dan terasa sangat cepat kali ni punya pregnancy. 
Untuk kali ni, aku start kena semput macam tak cukup nafas, i'm not sure kalau ni effect daripada pregnant kali ni, tapi sebelum ni aku memang takde sejarah semput :( Hope semput ni akan hilang lepas habis bersalin, sebab sakit rupanya bila kena semput ni. Rasa macam tak cukup nafas, buat kerja sikit, rasa nak jatuh dan pitam sesak nafas semua adaaaa.



Dan kali ni jugak, aku punya selera makan macam nafsu gajah ! Selera kemain! Muka pun tembam kemain.haha. Tapi aku tak kisah sangat sebabnya jujur aku cakap, aku lagi suka muka time pregnant berbanding tak pregnant. Aku rasa kalau tak pregnant dulu, muka macam takde seri.haha. 

Sampaikan husband aku selalu cakap mcmni, 
"abg gemuk, sebab teman sayang makan"
huahuahua. Barulah sehati sejiwa ye dak. 

Last month masa check up, sampaikan masa timbang berat badan, lebih had daripada yang sepatutnya. Dalam sebulan, doctor akan hadkan naik at least 2 kilo je, tapi aku terlebih dari tu. Makanya, aku layak dianugerahkan minum dan test air gula. Benda alah tu lah paling aku taknak time pregnant ni sebab masa Medina dulu memang takde. Maybe sebab masa Medina aku alah teruk, muntah pun banyak kali, jadi selera makan tak tentu. Lain pulak dengan kali ni punya pe'el. Selera makan laju je, tu yang tak tercontrol kot. 

Aku pun pegi lah test air gula. Test air gula ni, sebelum datang test, malam tu kena start puasa dah jangan makan apa-apa, pagi tu aku pegi minum air gula dengan perut kosong. Means, lepas habis minum air gula, kena sambung puasa tak boleh makan apa-apa (kecuali minum air kosong) sampai pukul 12 tghari mcmtu. Aku pun punyalah gagah beranikan diri, level confident tahap tinggi jenis ape tah tak tau. Nurse tu sediakan satu mug 1 gula yang kaw-kaw punya pekat, suam2 panas dan 1 lagi mug dia sediakan 1 suam. Aku minumlah slow-slow, manis gile!!! wuuuuu. Tapi sambil-sambil minum tu, terdetik jugak dalam hati "fuhh aku boleh habiskan air gula, kenapa orang lain sampai muntah2 eh". Punyalah cakap besar ni walaupun cakap dalam hati. harharhar :'D Lepas setel minum air gula and sulam dengan air suam, aku berdiri nak pegi duduk dekat husband. Memang kepala kaw-kaw punya pening, pusing gile kepala. Husband aku pulak sebok dok tanya macam-macam kat aku.

Husband : "macam mana, ape rasaa, ok tak"
Me : "Ketap rapat-rapat mulut dan tunjuk tangan dekat husband" 
gaya ala-ala macam *talk to my hand*
Husband : "Takdelaaaaa, abang nak ajak sayang borak2 kasi sayang tak muntah and fikir benda lain".
 (masa tu aku rasa nak tarik2 janggut laki aku, geram sgt dia kacau!)
Me : "Takyah cakap apa-apa dengan sayang, sayang rasa loya ni.nak keluar balik semua" 

*****
tiba-tiba rasa macam dah ok sikit, macam semua dah hadam.Alhamdulillah lega hati ni.

*******
10 saat lepas tu

Me : "abg, sayang nak pegi toilet, nak buang air liur terkumpul".
(terus berlari terkedek-kedek penguin pegi toilet, niat asal nak buang air liur je, sekali hamik kauuu 1 mug air gula keluar balik.haha)

Buat muka tak bersalah jumpa nurse balik cakap yang dah keluar balik air gula, nurse tu pulak buat muka sengih-sengih comel dekat aku. Aku tanyalah kene repeat eh minum semula air gula? Then dia tanya doctor, doctor cakap tak payah repeat minum air gula. Just esok atau lusa datang balik test pakai darah dan urine je. Means guna alternatif lain selain minum air gula. Aku pun macam fuhhhh selamatt tak minum dah air gula sebab ramai kawan-kawan aku cerita tempat diorang kalau muntah air gula, kene repeat banyak kali sampai berjaya tak muntah. Jadi,bila test darah dengan urine, result dia automatic dapat, so result dia aku takde kencing manis. ngeh ngeh ngeh! Terus balik tu, aku bantai makan lepas geram, tapi kena control makan gak laaaa. Taubatt bulan ni nak control makan semula.

*Test air gula ni kalau sape tak tau, untuk kesan GDM (gestational diabetis melitus) during pregnancy.Takpun senang cite, untuk kesan gula tinggi dalam darah yang hanya ada dalam waktu pregnant sahaja.After deliver, biasanya dah takde GDM ni. Yang ni info sikit2 aku tau lah. Kalau salah, tolong betulkan.haha!



Dengan si kenit ni, anak ibu, nak jadi kakak dah tak lama lagi. Sob..sob..sobb :'D



And dah alang-alang tu, congratz to Kak Ika owner butik Radiusite untuk pembukaan butik cawangan ke-5! yeay! One of owner butik yang sangat-sangat humble dari dulu sampai sekarang. 

Last but not least,
1st pic of us, ayah, ibu, adik Medina (tanpa medina.hehe)



Tu je lahhh kali ni..hehe
Jumpa next entryyy. 

Thank you for reading! 









Doa Selamat Butik Fiska Shah Alam


Assalamualaikum.
Ya Ampunn, lama sangat tak jenguk blog,singgah pun tak.Last entry pun pasal awal-awal pregnancy dulu. huhu. Sekarang terlalu busy dengan practical training, dah habis study tapi tengah nak habiskan praktikal 4 bulan. InshaAllah tepat-tepat habis  praktikal masa tengah betul-betul sarat nanti (kadang2 aku berharap bersalin cepat sikit.harharhar! )  Bila fikir-fikir balik, cantik pulak timing nak bersalin, masa Medina dulu pun sempat habiskan sem dan kali ni ulang lagi sekali cuma bezanya dulu mengandung dekat University, dan sekarang mengandung dalam suasana alam pekerjaan. Someone ask me, "Ape rasa mengandung dekat Universiti, tak susah ke dengan nak bahagi waktu belajar lagi". For me, pengalaman bawa baby masa dkt Universiti lah saat-saat paling best. Tersangatlah different dengan dunia pekerjaan (walaupun aku baru merasa dunia praktikal, tapi suasana mmg realiti macam bekerja dalam office dari pagi sampai rumah waktu Maghrib).

Maybe yang bezanya, bila dekat U, ramai kawan-kawan yang akan tolong kita sebab diorang tau kita tengah bawak baby. Nak kata layanan special tu taklah, tapi nampaklah kawan-kawan sekeliling caring dengan kita. Plus, kalau dekat U, lecturer pun macam best gile sebab always tanya perkembangan kita and baby macam mana. hehe. aku x tau lah kalau suasana U korang macam mana. hehe.but for me, pengalaman mmg best, sampaikan dapat tengok jugak lah, Medina mmg nampak minat dengan buku, banyak kali jugaklah nampak dia pegi mana-mana bawak buku selit bawah ketiak sebab nak pegi menulis a.k.a menconteng a.k.a mewarna dengan style dia sendiri. kahkah!

Sekarang still tengah countdown bila nak habis praktikal. herherher! Bulan depan habis dah.Sbb pregnancy kali ni walaupun aku takde alah mcm Medina dulu, tapi tahap letih tu mmg ketara jugak.Pinggang jangan cite lah, hari-hari kalau perkataan sakit pinggang tak keluar memang tak sah. Gender adik Medina dah tau dah. hehe. Tak sabar!



owh yer, tak lama lagi jugak butik dah nak bukak. Alhamdulillah, even busy giler dengan praktikal,husband banyak tolong dari segi perkembangan butik. Bagi yang tak tau lagi, InshaAllah bulan  ni kitorang akan launching butik kitorang, Butik Fiska Shah Alam. Sesiapa orang Shah Alam, make sure jangan lupa datang Grand Opening.Ramai tanya, kenapa letak nama butik "Fiska". Butik Fiska tu actually atas persetujuan aku dengan husband. Plannya, aku nak letak nama butik Medina, tapi sebabkan aku tengok dah beberapa butik dah guna dulu nama tu, jadi kitorang letak . Ada 100 doorgift percuma untuk 100 pembeli dan tetamu terawal. Setiap doorgift dalam tu ada iphone 6 sebijik. ok tipu! haha.

Ada yang tanya, kenapa letak nama butik "Fiska" . Sebabnya untuk mengabdikan nama anak tersayang kitorang ni. hehe. Dan ada jugak yang tanya, nanti adik2 Medina kalau perempuan make sure pangkal depan nama letak "Fiska" jugak. Jawapannya tak! hehe. sebab husband aku ni kan macam cerewet gak kadang2, dia kata kalau boleh nama anak jangan sama walaupun nama tu dekat pangkal depan je. Ntah dia, aku ok je :P


Makanya, bulan lepas kitorang rushing giler buat kenduri doa selamat siap-siap untuk butik Fiska Shah Alam walaupun aku boleh katakan masa tu baru 70% siap. Punyalah suruh kontraktor butik bersihkan tu, bersihkan ni, siapkan tu, siapkan ni sebab nak kejar masa sikit.

Untuk doa selamat ni, kitorang buat hari Khamis malam Jumaat. Hari Khamis tu aku still kerja lagi, tapi aku mintak keje half day.haha. Berkejar la jugak aku sebab time balik keje tu jugak aku pegi amik doorgift, aku pegi beli makanan2 untuk letak dalam doorgift, dah alang-alang sempatlah aku capai susu Medina yg dah habis.haha. Ko bayangkan betapa rushingnya time tu sebab malam dah start siap2 untuk doa selamat.

Everything berjalan dengan lancar, walaupun tuan punya kedai datang lambat kat butik sendiri! haha. Family aku, mak ayah dan adik beradik yang datang dulu daripada melaka sampai kat butik.hihi.




Untuk doa selamat ni, kitorang minta Ustaz Shahrizan untuk bacakan doa selamat. Kalau siapa tengok rancangan dan program Imam Muda, mesti kenal salah seorang Murshid ni. hehe. Tq ustaz Shahrizan and wife Kak Awin sudi datang.



Doa selamat ni lebih pada jemput family dan kawan-kawan yang terdekat je :D teheee.
























tak lupa jugak, tuan empunya badan "Fiska" nak jugak tadah dan aminkan doaaa :)) hehe











Amin :))


Ok guys, jangan lupa ok datang Grand Opening Butik Fiska Shah Alam InshaAllah bulan 2 ni, 28 February 2015 :) nak tau lebih details, korang follow siap-siap our 
official instagram : @fiskashahalam





Thank you mak, ayah, adik bradikk sudi datangggg and bg support :) 





Untuk ayah dan mak, terima kasih banyak-banyak dari awal kitorang plan untuk bukak butik, banyak sangattttt bagi sokongan tak putus-putus sampai sekarang. thank you atas doa-doa :) 


Tak lupa jugak, ayah dan ibu mertua ! Terima kasih sebab terlalu sporting, terlalu baikkk, dan jadi keluarga mertua yang paling terbaik di duniaaaa. Alhamdulillah, i'm so lucky!





























Banyak pulak gambarnya! haha. 

Okeh tu je nak updatenye.


Next entry nnt aku update lagi dalam masa terdekat. teheee~
Jangan lupa save the date semuaaa datang Grand Opening Butik Fiska Shah Alam di Alam Avenue 2 !








 
Copyright © Irine Nadia | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in